beheer

Heeft uw ketel of installatie een onderhoudsbeurt nodig? Of heeft u een dringende storing en zit u met koud water en geen verwarming? Dan bent u bij ons bij het juiste adres. Wij beheren en onderhouden ketels en installaties aan de behoefte van de klant.

U kunt bij Soto Techniek rekenen op een hoge kwaliteit aan serviceverlening. Wij kijken bij ons werkzaamheden niet alleen naar het probleem dat zich op dat moment afspeelt maar proberen ook de oorzaak de achterhalen zodat die in de toekomst niet meer ontstaan.

Zo checken wij altijd of u in een veilige omgeving verkeerd en controleren we op uitstoot van koolmonoxide. We beschikken daar van de juiste kennis en apparatuur. Dat zit allemaal in ons servicepakket. We stellen samen met u een serviceplan op, zodat u op lange termijn geen onnodige kosten maakt. Ook geven wij advies over uw energiegebruik en hoe u daarop het beste kunt besparen.

HEEFT U EEN STORING !
CONTROLEER EERST

Een storing aan uw CV-ketel komt altijd ongelegen. In sommige gevallen kunt u de storing zelf verhelpen. Bijvoorbeeld door uw CV-ketel bij te vullen, of uw verwarming te ontluchten.

 Controleer eerst of:
- De waterdruk voldoende is (tussen 1,5 en 2 bar) op de drukmeter
- De kamerthermostaat en/of ketelthermostaat voldoende hoog staat
- De waakvlam brandt en als dat niet het geval is, probeer de waakvlam dan aan te steken;
- Er een code verschijnt op het display (indien u een moderne CV-ketel heeft die voorzien is van een Elektronische ontsteking, verschijnt bij storing een code in het display; u kunt dan op de resetknop vóór op het toestel drukken)
- De stekker in de wandcontactdoos zit

waarom onderhoud aan uw
cv ketel belangrijk is

Veiligheid
Jaarlijks onderhoud verhoogt de brandveiligheid van uw installatie. De brandweer raad dan ook aan om uw centrale verwarming jaarlijks te laten controleren door een ervaren cv monteur. Daarnaast wordt bij veel brandverzekeringen geëist dat het CV-toestel jaarlijks wordt geïnspecteerd.

Verminderd de kans op storingen
Bij jaarlijks onderhoud kunnen problemen op tijd worden opgelost en kleine defecten worden gerepareerd voordat deze voor een storing zorgen. Hiermee voorkomt u dat uw verwarming op een onverwacht en ongunstig moment uitvalt.

Voorkomen van reparatiekosten
Door het jaarlijks onderhoud blijft uw installatie langer in een goede staat en zullen onderdelen langer meegaan. Ook kunnen kleine problemen tijdig worden opgelost voordat deze meer schade aan uw installatie veroorzaken. Hierdoor bespaart u dure reparaties. Defecten kunnen tijdens een onderhoudsbeurt worden opgelost. Hiermee spaart u voorrijkosten en arbeidsloon dat u zou moeten betalen als u een monteur laat komen bij een storing.

Langere levensduur van uw installatie
Moderne CV-ketels zijn dag en nacht in de weer om u te voorzien van warmte en warm water. Net zoals uw auto is het geen overbodige luxe om deze ieder jaar te laten controleren en waar nodig is preventief te onderhouden. Bij jaarlijks onderhoud blijft uw cv of warm water installatie langer in een goede staat en zal deze een langere levensduur hebben. Zo stelt u de aanschaf van een nieuwe, dure cv-ketel, combiketel, geiser of boiler uit.

Hoger rendement
Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw installatie optimaal ingesteld. Dit verhoogt het rendement van uw cv-ketel. Hr-ketels kunnen alleen hun hoge rendement halen als deze optimaal zijn ingesteld. Het juist instellen kan een rendementsverhoging van wel 20% of meer opleveren!

24/7 Bereikbaar voor voor storingen
06 3610 1667
Afspraak maken